Koop meteen Frank Underwoods maatpak (of Sheldons t-shirt)

Koop meteen Frank Underwoods maatpak (of Sheldons t-shirt)

06-03-2015 09:30 Laatste update: 28-04-2018 01:09

Het Nederlandse LookLive verovert de harten van de Amerikaanse shopaholics. Kijken, kijken, en ook kopen.

Willen we allemaal niet af en toe er uit zien als de sterren van tv? Het platform LookLive maakt het eenvoudiger. Zie je iets voorbij komen in je favoriete serie, dan ga je naar hun site, zoek je op de afleveringen en 10 tegen 1 dat je het kledingstuk tegenkomt.

En zo zie je ineens dat onze Frank Underwood uit House of Cards in pakken van Burberry en Ralph Lauren loopt. Sowieso zal je bij hem niet snel iets onder de 1000 dollar vinden. Daar heeft LookLive iets voor bedacht: het geeft een variant weer en een koopje. Dan ben je toch een beetje Frank, maar dan de paupereditie.

Ook voor lelijke t-shirts

Het gaat niet alleen om de fancy kleren die toch niemand kan kopen. Kijk je bijvoorbeeld The Big Bang Theory, dan zie je ook dat het Batman-shirt van Sheldon gewoon voor een 12,99 dollar gehaald is bij de Target. Natuurlijk ontbreekt de koopknop niet, waar LookLive ongetwijfeld een provisie ontvangt op elk verkochte item.

Computergestuurd

Op dit moment zijn de mannen van LookLive de computer aan het opvoeden. Het zoekt tijdens het kijken van de serie het internet af of er al artikelen zijn geschreven over een bepaald kledingstuk uit een bepaalde scène. Een redacteur van LookLike hoeft dan alleen nog maar op 'accepteren' te drukken en het staat erop.

Aan de weg timmeren

De Amsterdamse start-up timmert aardig aan de weg. In een eerste ronde haalde het 1,2 miljoen euro op en het verscheen op grote Amerikaanse blogs als Slate en Mashable. Nu zijn ze bezig met een live integratie van het winkelen in de serie zelf via een app en een widget. Dat kan dus wel tof worden.