Gratis testversie Office 2016 voor Mac verschenen

Gratis testversie Office 2016 voor Mac verschenen
5 maart 2015 om 17:24
Laatste update: 28 april 2018 om 01:09

Gebruikers van OS X Yosemite kunnen Office 2016, de grootste Office-release voor Mac in 5 jaar, nu gratis testen.

Microsoft heeft donderdagavond de previewversie van Office 2016 voor de Mac vrijgegeven. De nieuwe versies van onder meer Word, Excel en Powerpoint zijn aangepast voor interfaces met hogere resoluties. Ook zijn ze meer gericht op samenwerken met anderen en is er integratie met clouddiensten ingebouwd.

De apps, waaronder ook Outlook en OneNote, hebben de grote Ribbon-menubalken, vergelijkbaar met Office op Windows. Maar er zijn volgens Microsoft ook 'kleine Mac-eigenschappen', zoals 'scroll bounce'.

OS X Yosemite

Office 2016 voor Mac is tijdens de previewperiode gratis voor alle gebruikers van het nieuwe Mac OS X Yosemite. De nieuwe versie werkt met abonneedienst Office 365 en clouddienst OneDrive. Een account op Office 365 is niet vereist om de software te gebruiken, maar abonnees krijgen wel meer features. De definitieve versie volgt in de zomer.

Een van de veranderingen in Office 2016 is de manier waarop documenten worden opgeslagen. Microsoft heeft de optie om documenten direct op Onedrive of Sharepoint te bewaren toegevoegd. Dat is te zien in onderstaande video:

iOS en Android

Sinds eind 2014 zijn de Office-apps op iOS en Android gratis te gebruiken om documenten te bewerken. Office op computers blijft wel betaald. Een Office 365-abonnement kost momenteel 7 euro per maand (1 pc of Mac), of 10 euro per maand voor maximaal 5 pc's of Macs.

Lees meer over:

Deel via