Scan en betaal voortaan met je telefoon in de Albert Heijn

Scan en betaal voortaan met je telefoon in de Albert Heijn

05-03-2015 11:00 Laatste update: 28-04-2018 01:09
Author profile picture

Floris Poort

Vanaf volgende week kan je in 200 AH-supermarkten zelf je boodschappen scannen en betalen met je telefoon.

Albert Heijn heeft al langer zelfscankassa’s staan in tal van zijn supermarkten, ook kan je in sommige filialen zelf een scanapparaat de winkel mee in nemen. Vanaf volgende week is zo’n apparaat in tweehonderd AH-winkels overbodig voor wie er met de Appie-app binnenkomt. Die app laat je producten tijdens het winkelen al scannen, wat het hele gebeuren een stuk sneller zou moeten maken.

Het gaat zo: je moet eerst je persoonlijke bonuskaart eenmalig in Appie registreren. Daarna scan je de barcodes op producten terwijl je ze in je mand of karretje legt. Bij zaken als broodjes, groenten en fruit heeft Albert Heijn streepjescodes aangebracht. Aan het eind van de rit toont de app wat je moet betalen, en genereert het een qr-code. Die toon je aan de zelfscankassa, je betaalt en kan naar huis. Eventueel moet je nog een soort bewijs-code aan een poortje bij de uitgang laten zien.

Albert Heijn heeft in Nederland 850 winkels, de zelfscanoptie komt in tweehonderd winkels beschikbaar. Dat zijn dezelfde winkels waar die handscanners als een aantal jaar hingen. Een lijst met die winkels is hier te bekijken. Appie is gratis te downloaden voor Android en voor iOS.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s