Op dit wonderlijke horloge raak je zomaar niet uitgekeken

Op dit wonderlijke horloge raak je zomaar niet uitgekeken

05-03-2015 08:51 Laatste update: 28-04-2018 01:09

Op het H3-horloge gebeurt een hele hoop dankzij een knap staaltje techniek.

De H3 wordt gemaakt door het luxe Zwitserse horlogemerk HYT, wat staat voor Hydro Mechanical Horologists. Het bedrijf staat bekend om prachtige horloges die gevuld zijn met metertjes en mechanieken, die door middel van vloeistof aangeven hoe laat het is. Eerder maakte HYT al de blits met de H1, H2 en de Skull, nu komt het bedrijf met de H3, hun meest imposante uurwerk tot op heden.

Vloeistof

Er is veel opvallend aan de H3. Om te beginnen de rechthoekig vorm, die 62mm bij 41mm meet, waardoor hij mooi op de pols ligt. Opvallender is echter het dunne buisje met groene vloeistof dat de tijd aangeeft. Naarmate het uur vordert, duwt het horloge meer groene vloeistof in het buisje. Onder het buisje zijn zes blokken met cijfers erop, van 0 tot 24. Is de vloeistof halverwege de vier gevuld, dan is het half vijf. Om de zes uur draaien de blokken een kwartslag en vult het buisje zich opnieuw.

Duur

Het horloge moet handmatig worden opgewonden en gaat steeds 170 uur mee. Als je 'm wil hebben, moet je behoorlijk diep in de buidel tasten, want het apparaat kost zo'n 261 duizend euro. Er worden er dan ook maar 25 van gemaakt die in september op de markt komen. Om je lekker te maken heeft HYT een epische video geschoten.

bekijk op YouTube