BREIN haalt Popcorn Time-variant in browser alweer offline

BREIN haalt Popcorn Time-variant in browser alweer offline

5 maart 2015 om 06:22
Laatste update: 28 april 2018 om 01:09

Nachotime streamde films en series direct in de browser, maar is door Stichting BREIN uit de lucht gehaald.

Update 5 maart: de site van Nachotime toont nu een melding dat de site op last van piraterijbestrijder Stichting BREIN uit de lucht is gehaald, wegens het aanbieden van illegale entertainmentcontent.

De opmars van het illegale Popcorn Time in Nederland is niet te stoppen. De software heeft het handmatig illegaal downloaden van torrents grotendeels vervangen door een Netflix-optie te bieden, waarbij gedownloade content direct wordt gestreamd. Nachotime, een variant op Popcorn Time, doet grotendeels hetzelfde, alleen dan in de browser. En is nog steeds illegaal.

Zo werkt Nachotime

Niet alleen de naam toont overeenkomsten, ook het design van de nieuwe webdienst is vergelijkbaar met dat van Popcorn Time. Via de website van Nachotime kun je navigeren tussen films en series en als je er één hebt gevonden, direct meer informatie erover zien of de stream afspelen. Bij de meeste video's, die veelal in 720p of 1080p worden gestreamd, is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Bij een film of serie wordt ook extra informatie getoond, zoals een korte introductie, de poster, lengte, releasedatum en trailer. Ook is er een link naar de IMDb-pagina beschikbaar en kun je zien wie er precies in welke productie speelt.


Copyrightwaakhonden stuurt Nachotime door naar de hosters van de video's, want de video's worden niet door de website zelf gehost. Volgens Nachotime zijn de video's afkomstig van 'Google Video's', ofwel gewoon uit de zoekresultaten van Google.

Lees ook:

Interview met de makers van Popcorn Time (Bright Ideas, okt. 2014)

Bright beoordeelt: streaming videodiensten in Nederland (2014)

Lees meer over:

Deel via