Deze Android-console streamt ook video in 4K

Deze Android-console streamt ook video in 4K

04-03-2015 10:01 Laatste update: 28-04-2018 01:09

Betaalbare Shield-console van Nvidia streamt 4K-video naar je tv en je kan er Android-games mee spelen.

Chipmaker Nvidia speelt al in op de opmars van ultra-hd met zijn nieuwe Shield-console die werkt met Android. Met het kastje kan je video tot 4K-resolutie streamen naar je tv. Bijvoorbeeld op Netflix zijn al enkele series in 4K beschikbaar, waaronder House of Cards.

De Shield-console krijgt standaard ruim 50 Android-spellen aan boord, waaronder Portal en Half-Life 2. Maar je kan natuurlijk ook zelf games en video-apps downloaden uit de Google Play Store. De Shield biedt ook toegang tot Nvidia's onlangs gelanceerde streaming gamedienst Grid.

Nieuwe chip

Het kastje werkt met de Tegra X1-processor, een nieuwe mobiele chip met een grafische eenheid met 256 kernen. De console is volgens Nvidia ongeveer twee keer zo krachtig als de Xbox 360 en met een veel lager stroomverbruik. De Shield heeft 3GB werkgeheugen en 16 GB flashopslag. De console is in mei in de VS te koop voor 199 dollar.

Remote met voice-control

Behalve de Shield-controller (60 dollar) komt er voor de console ook een minimalistische bluetooth-remote, die beschikt over een ingebouwd microfoontje voor spraakherkenning. De prijs van die afstandsbediening is nog niet bekend. Vorig jaar introduceerde Nvidia al een een 8 inch tablet voor gamers, waar de gamedienst Grid ook op werkt.