Dit apparaat bundelt verschillende instrumenten in één

Dit apparaat bundelt verschillende instrumenten in één

04-03-2015 14:37 Laatste update: 28-04-2018 01:09

Instrument 1 is een apparaat waarmee je zowel gitaar, piano, viool of drums kan spelen.

Na een dag op Kickstarter heeft Instrument 1 al ruim het dubbele van het beoogde bedrag van 75 duizend dollar opgehaald. Het bedrijf Artiphon is al jaren bezig met de ontwikkeling van het nieuwe elektrische instrument, maar nu is hij klaar voor de productie. Via Kickstarter haalt het daar momenteel geld voor op.

Instrument naar keuze

Het instrument is een langwerpig apparaat dat je op je schoot kunt leggen als een keyboard of vast kan houden als een gitaar. Het klinkt als het instrument dat jij op dat moment wil bespelen. Dat kan door Instrument 1 met een kabeltje aan te sluiten op een iPhone, iPad, Mac of PC en er een MIDI-app aan te koppelen. In wezen is het instrument gewoon een apparaat met enorm veel knoppen, die je kunt indrukken of als snaren kan gebruiken.

Knoppen

Ook aanwezig op het instrument zijn een volumeknop, een speaker en knoppen waar je verschillende instrumenten onder kunt plakken, zodat je snel kan wisselen.

Instrument 1 is vanaf 349 dollar te bestellen op Kickstarter in het zwart of wit. Je hebt 'm in januari van 2016 in huis.

bekijk op YouTube