Twitter onderzoekt IS-bedreigingen tegen werknemers

Twitter onderzoekt IS-bedreigingen tegen werknemers

03-03-2015 10:55 Laatste update: 28-04-2018 01:09

De oprichter van Twitter Jack Dorsey en werknemers hebben doodsbedreigingen ontvangen van de Islamitische Staat.

Twitter onderzoekt de bedreigingen aan hun adres namens IS. In een post op Justpaste.it wordt opgeroepen om werknemers te doden, omdat Twitter steeds accounts en posts verwijderen die gruwelijke IS-video's delen. Logisch dat Twitter dat opruimt, want in de reglementen staat dat gebruikers geband kunnen worden als ze 'bedreigingen tegen anderen uiten' of als ze de dienst gebruiken voor 'illegale activiteiten'.

In het vizier

Op het plaatje van IS staat een foto van Twitter-oprichter Jack Dorsey in het vizier van een geweer. "Jullie virtuele oorlog op ons veroorzaakt een echte oorlog op jullie", staat te lezen. "We hebben het steeds gezegd: het is niet jullie oorlog, maar je snapt het niet en sluit steeds onze Twitter-accounts. Wij komen altijd terug. Maar als onze mannen je komen halen, zul je nooit meer tot leven komen."

Onderzoek

Waar de bedreigingen precies vandaan komen is onbekend, maar Twitter neemt de dreiging serieus. Een woordvoerder heeft gezegd dat de bedreigingen worden onderzocht door een beveiligingsteam van Twitter en de politie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s