Nederlandse NXP toont 'echte' draadloze oordoppen

Nederlandse NXP toont 'echte' draadloze oordoppen

02-03-2015 11:26 Laatste update: 28-04-2018 01:39

Chipfabrikant NXP demonstreert 'echte' draadloze oordoppen die een mini-netwerk rond je lichaam maken.

Het grote nieuws van vanochtend is dat de Nederlandse chipfabrikant NXP de Amerikaanse branchegenoot Freescale heeft opgekocht voor 10,6 miljard euro. De chipfabrikant heeft echter ook klein nieuws, heel klein.

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona toont de chipfabrikant namelijk oordoppen die 'echt' draadloos zijn. De meeste draadloze oordoppen maken nog steeds gebruik van bluetooth en hebben nog steeds een draadje van het ene oor naar het andere. Technisch zou het lastig zijn om deze beperking van bluetooth te overwinnen.

Netwerk rond je lijf

NXP's losse oordoppen maken gebruik van Near Field Magnetic Induction (NFMI). Die techniek creeert een netwerk rondom je lichaam, dat zich volgens NXP uitstekend leent voor het streamen van audio, maar ook voor data over korte afstanden minder dan een meter.

Deze technologie zou ook een verbetering opleveren in signaalkwaliteit en stroomverbruik. NFMI is ook minder storingsgevoelig dan bluetooth. NXP demonstreert hiermee wat er zoal met zijn tweede generatie NFMI-chips mogelijk is.

Nodig?

Meerdere fabrikanten hebben ook al draadloze oordoppen gebaseerd op Bluetooth aangekondigd, zoals Koss, Earin en Bragi. Persoonlijk mag er van mij best nog wel een draadje aan de draadloze oordoppen. Ik ben namelijk bang dat 'echte' draadloze oordoppen ook 'echt' heel makkelijk zoek raken.