Apple Watch krijgt speciale bespaar-modus

Apple Watch krijgt speciale bespaar-modus

02-03-2015 11:05 Laatste update: 28-04-2018 01:39
Author profile picture

Floris Poort

De Apple Watch krijgt een speciale besparende modus. Met Power Reserve aan zou je alleen de tijd kunnen aflezen.

Een jaarlijks ritueel: als alle andere mobiele bedrijven nieuwe telefoons aankondigen op Mobile World Congress, lekt er bij Apple 'toevallig' wat informatie uit. Da's dit jaar niet anders. The New York Times liet toevallig juist gisteren enkele anonieme Apple-medewerkers aan het woord. Die vertellen wat nieuws over de Apple Watch, onder meer over de batterijbesparende modus.

Die functie zou Power Reserve heten en ervoor zorgen dat de Apple Watch alleen nog een ouderwets horloge is. Speciaal voor als de batterij bijna leeg is, en je geen zin hebt om met een compleet functieloos scherm om je pols te lopen. In het artikel wordt ook maar weer eens herhaald dat het horloge ongeveer een dag meegaat op één lading. Apple-ceo Tim Cook zei eerder al dat hij zijn Apple Watch elke nacht oplaadt.

Vertraging

Ook wordt nog eens onderstreept hoe Apple eigenlijk van plan was veel meer sensoren in zijn horloge te bouwen. Sensoren voor het meten van onder meer bloeddruk en stress zijn volgens de anonieme bronnen al 18 maanden geleden opgegeven wegens te ingewikkeld en te onbetrouwbaar.

Het horloge komt onder meer door zulke ‘technische uitdagingen’ wat later uit dan gehoopt. Maar ook het vertrek van enkele belangrijke leden van het Apple Watch-team zou lastig zijn geweest. Zo werden een paar van die mensen weggekaapt door Nest, de maker van de slimme thermostaat die door Google is overgenomen. Onder meer Bryan James, voormalig hoofd iPod-software, zat bij die overstappers.

Hype

Overigens heeft Apple er dit keer van geprofiteerd dat andere bedrijven al een smartwatch op de markt hadden. Prototypes van de Apple Watch zouden in het wild zijn getest met een hoesje eromheen waardoor ’ie op een Samsung-smartwatch leek. Da’s al een tijdje voorbij: de hype rondom de Apple Watch is definitief ingezet, met onder andere meerdere pagina’s advertentie in de Vogue en binnenkort meerdere pop-up-winkels in grote steden. De volgende stap staat in de kop van het NY Times-artikel: de Apple Watch daadwerkelijk verkopen.

Zo bedien je straks de Apple Watch vanaf je iPhone

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s