Deze Ikea-tafels en -lampen laden je gadgets draadloos op

Deze Ikea-tafels en -lampen laden je gadgets draadloos op

01-03-2015 10:07 Laatste update: 28-04-2018 01:39

tonie

Tafels en lampen met draadloze oplaadtechniek ingebouwd.

Lees ook: Welke smartphones kun je met je Ikea-lamp opladen?

Ikea showt tijdens telecombeurs Mobile World Congres deze week nieuwe meubels die je gadgets draadloos kunnen opladen. De tafels en lampen beschikken over technologie met de Qi-standaard waarmee sommige smartphones en tablets via inductie van stroom zijn te voorzien. Ook verkoopt de Zweedse winkelketen straks losse oplaadpads.

Nog niet alle smartphones ondersteunen de Qi-standaard: check ons overzichtje. Om iPhones en diverse Android-toestellen ermee op te laden zonder kabeltjes moet je ze in een speciale hoes stoppen. Aan een plus-icoon op de meubels is te herkennen waar je je apparaten moet neerleggen om ze draadloos op te kunnen laden. De losse oplaadpads kosten vanaf 40 euro.

Half april in de winkels

Ikea Nederland laat maandagochtend weten dat de producten vanaf 15 april verkrijgbaar zijn in de Nederlandse winkels. Voor smartphones zonder Qi-ondersteuning komt Ikea met speciale Vitahult-oplaadhoesjes voor iPhones en Samsung-toestellen. Alle Wireless Charging-producten hebben ook een usb-uitgang, zodat je ook andere apparatuur kan opladen met een kabeltje.

Update 2 maart: meer informatie van Ikea toegevoegd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s