Galaxy S6 en S6 Edge: metalen frame en glas achterop

Galaxy S6 en S6 Edge: metalen frame en glas achterop
1 maart 2015 om 18:02
Laatste update: 28 april 2018 om 01:39

Samsungs nieuwe topmodellen hebben een metalen rand en glazen achterkant. 

Samsung heeft vanavond in Barcelona zijn nieuwe Galaxy S6 en S6 Edge aangekondigd. Beide toestellen hebben het langverwachte metalen frame, dat meer luxe uitstraalt dan de kunststof behuizing van vorige Galaxy S-modellen. De S6 en S6 Edge hebben nu op de achterkant ook Gorilla Glass.

Ze hebben een 5,1 inch amoled-scherm met 2560x1440-resolutie. Bij de S6 Edge loopt dat scherm iets gebogen af aan de rand, maar niet zoveel als bij de Galaxy Note Edge. De rand kan oplichten bij inkomende gesprekken of notificaties. Aan de kleur kan je dan zien wie er contact opneemt, ook als je het toestel omgekeerd op tafel hebt liggen. Je kan een inkomend gesprek dan weigeren door je vinger op de hartslagsensor naast de cameralens te leggen, waarna je automatisch een bericht met de reden voor de weigering terug kan laten sturen.

Geen microsd-kaartjes meer

De micro-sd-ingang is verdwenen in de S6 en S6 Edge. Er is keuze uit 32, 64 of 128 GB. De batterij is niet meer te verwisselen. Met de nieuwe vingersensor in de homeknop hoef je niet langer te vegen, maar kan je ook gewoon je vinger of duim op de knop houden, zoals bij de iPhone.

Achterop zit een 16 megapixel camera, met een grotere lichtsterkte in de lens en optische beeldstabilisatie. De frontcamera heeft 5 megapixels en de lensopening is iets groter geworden, zodat selfies in het donker er iets beter uitzien.

Draadloos opladen

Beide modellen zijn draadloos op te laden, met behulp van de standaarden Qi en Power Matters. Ook 'snel laden' is ondersteund: na maar 10 minuten laden kan je het toestel volgens Samsung al 4 uur gebruiken. De S6 en S6 Edge werken met Samsungs snellere, kleinere en zuinigere Exynos Octa-chip met acht processorkernen.

Vanaf 699 euro en 849 euro

De Galaxy S6 en S6 Edge zijn vanaf 10 april te koop in ons land in zwart, wit, blauw en goud. De S6 Edge heeft ook nog een extra donkergroene variant. De S6 kost vanaf 699 euro, de S6 Edge begint bij 849 euro. Voor 64 GB-versie moet je 100 euro extra betalen en voor de uitvoering met 128 GB komt er nog eens 100 euro bij.

Eigen betaaldienst Samsung

Samsung kondigde tijdens de presentatie ook een eigen mobiele betaaldienst aan: Samsung Pay. Dat werkt eerst alleen op de Galaxy S6 en S6 Edge. Samsung Pay start later dit jaar in Korea en de VS. Betalen gaat met behulp van NFC en vingerafdrukscans.

Lees ook:

Eerste indruk: HTC One M9

Lees meer over:

Deel via