Britse DJ start crowdfunding voor anti-paparazzi kleding

Britse DJ start crowdfunding voor anti-paparazzi kleding

10-02-2015 15:02 Laatste update: 28-04-2018 01:39

Flitsende fotografen worden buitenspel gezet dankzij deze kleding die zo enorm reflecteert dat alleen een witte vlek overblijft.

Chris Holmes is een DJ die sinds 2009 het publiek opwarmt voor concerten van Paul McCartney. Tijdens zijn trips met 'Macca' werd hij vaak lastiggevallen door paparazzi. Dat vormde de basis van zijn idee om een 'anti-paparazzi'-kledinglijn te ontwerpen.

Flashback Collection

Holmes heeft inmiddels vijf kledingstukken via crowdfunding aangeboden in wat hij noemt de 'Flashback Collection'. De kleding is van een stof gemaakt die is bekleed met glazen nanobolletjes. De stof is enorm reflecterend, dus als fotografen een foto met flits maken, zien ze op het resultaat alleen maar een witte vlek van het kledingstuk met een donkere omgeving.

Crowdfunding

De kledinglijn wordt aangeboden via Betabrand. Het populairst zijn momenteel de Photobomber Hoodie en de sjaal, die respectievelijk 44 procent en 35 procent van het streefbedrag hebben gehaald. Verder is ook een reflecterende jas voor op een pak beschikbaar, evenals een pet en een broek. Er kan nog 27 dagen geboden worden.

Duur spul

De kleding ziet er in normaal licht overigens best stijlvol uit, dus je loopt niet met een raar jasje rond wat altijd reflecteert. Om beschermd te zijn tegen flitscamera's moet je echter wel wat overhebben: het goedkoopste kledingstuk is de pet die uiteindelijk 58 dollar gaat kosten, het duurst is het jasje á 478 dollar. Momenteel gelden er voor early birds nog kortingsprijzen.

bekijk op YouTube