Bright Ideas 021: Voorspellingen voor 2025

Bright Ideas 021: Voorspellingen voor 2025

04-02-2015 10:00 Laatste update: 28-04-2018 01:39

Bright bestaat in februari 10 jaar. Dat vieren we door 10 jaar vooruit te kijken. Als traktatie is de speciale editie extragratis.

Bright bestaat 10 jaar. Om dat jubileum te vieren hebben we een speciale editie van Bright Ideas gemaakt, waarin we niet terug- maar juist vooruitkijken naar de volgende 10 jaar. Om te trakteren is de editie helemaal gratis en hebben de schrijvers, de vaste gezichten van Bright, ook onbezoldigd hun bijdrage geleverd. Kuddos.

Wat tref je zoal aan in Bright Ideas 021:

In Anno 2025 blik ik kort terug op tien jaar Bright. We introduceren bovendien het Bright Ideas cadeau-abonnement.

De troonopvolger van Steve Jobs is bekend en heet Elon Musk: entrepreneur, geek en visionair. Een soort Tony Stark maar dan in het echie. Floris schrijft in Musk naar Mars over zijn nieuwste missie: de kolonisatie van Mars in 2025, inclusief highspeed internet via satelliet.

In Auto van het Jaar kijkt Rutger eerst naar waar we 10 jaar geleden stonden om zo een realistisch beeld te schetsen van 2025. In 2005 was de Prius de auto van het jaar.

David behandelt in Bot-sing de impact van de robotrevolutie. Robots zijn overal. Alleen herkennen we ze niet als zodanig. Is dat zorgwekkend of hoopgevend?

Nederland heeft met StartupDelta de ambitie dé hotspot aan de Europese West Coast te worden voor startups. Jody sprak betrokkenen over wat daarvoor nodig is. Maar wat hebben eenhoorns daar mee te maken?

Virtual reality staat nog in de kinderschoenen, maar wordt nu al gezien als één van de belangrijkste technische ontwikkelingen voor de komende jaren. Daniël vroeg in Verslaafd aan VR drie kenners hoe virtual reality eruit ziet in 2025.

Bram vraagt zich in Tech-ethiek af hoe wij ons in 2025 verhouden tot technologie. Wat wordt de tech-ethiek van de toekomst? Zijn voorspellingen: de verveling maakt een comeback. En bellen wordt het nieuwe roken.

En als bonusartikel kijkt Rutger Otto naar Back to the Future Part II, dat zich deels in 2015 afspeelt. Wat is achteraf gezien het voorspellend vermogen van de film? Of heeft de film ons zelfs gestuurd?

Als je in de stemming bent geraakt, nodig ik je uit zelf ook te trakteren met onze nieuwe feature: het Bright Ideas cadeau-abonnement. Geef 24 edities cadeau voor slechts 24 euro. Daar wordt de ontvanger wijzer van. Bright Ideas is leesbaar op elk scherm, advertentievrij en abonnementen worden niet automatisch verlengd. (Houden we zelf ook niet van.)

PS: Ook deze editie van Bright Ideas tref je als altijd ook aan in Blendle. Het is daar echter niet mogelijk om artikelen eenmalig gratis te maken. Terecht hoor maar dan weet je dat.