Snugger HEMA tie-wrap fietslampje blijkt gedrocht

Snugger HEMA tie-wrap fietslampje blijkt gedrocht

30-01-2015 13:32 Laatste update: 28-04-2018 01:39

#tiewrapgate: Dit fietslampje is misschien wel HEMA's slechtste product ooit. In elk geval niet goed getest.

Bij Bright zijn we dol op slimme uitvindingen. Maar dan moeten ze wel werken. Nog nooit eerder steeg én daalde een product zo snel in mijn aanzien. Toen ik een vriend zag glunderen met zijn nieuwe tie-wrap fietslampjes van de HEMA, dacht ik maar één ding: die wil ik ook.

Het idee is even simpel als geniaal. Het fietslampje zit vast aan een tie-wrap, die je om je stuur spant. Hierdoor heb je geen schroevendraaier nodig om het lampje vast te zetten en kan het lampje onmogelijk gejat worden. Tot zover niets aan de hand.

Maar na een week was-ie kapot

Er was condens in het lampje gekomen, waardoor het lampje niet meer uit kon. Zo bloedde hij langzaam dood. Kan een keer gebeuren, zou je zeggen. Totdat ik van iedereen hetzelfde verhaal hoorde. Oftewel: het lampje kan niet tegen water. Dan neem je toch je lampje mee naar binnen in de nacht? Ja, maar dat kan nou weer net niet omdat deze met een tie-wrap aan je stuur vast zit. Dat is nou net zo fijn!

Oorlog in de webshop

Ik heb niet alle producten uit de webshop nagetrokken, maar dit moet wel het allerslechtst beoordeelde product van de HEMA ooit zijn. In de reacties op de drie verschillende kleuren hebben mensen nauwelijks een ster over voor de faal van het jaar. Ook op Twitter en Facebook wordt HEMA bestookt met klachten.

€3,95

Tja. Wat kan je verwachten van twee lampjes van nog geen 4 euro? Geen wonderen, dat snap ik ook wel. Maar het gaat hier niet om wonderen, het gaat om een slecht getest product dat HEMA uit de schappen moet nemen in plaats van in de aanbieding gooien. En waar zijn trouwens die Hollandsche Eenheidsprijzen gebleven?

Reactie HEMA

Via Twitter adviseert HEMA om de kapotte lampjes van je fiets af te knippen en terug te brengen naar de winkel. Maar ja, wie doet dat nou voor die paar euro? Aan Bright laat HEMA weten heel weinig klachten binnen te krijgen over dit lampje. Het gaat volgens hen niet om een structureel probleem en het lampje wordt dan ook niet aangepast.

Volgende keer beter

Jammer dat een geweldig idee zo weinig productieaandacht heeft gekregen bij de HEMA. Hopelijk komt er een nieuwe uitgave die wel gewoon een paar maanden mee gaat. Dan maar een euro duurder.

Ben jij ook een gedupeerde in het HEMA-tie-wrap-fietslampjes-schandaal? Deel jouw verhaal in de comments of twitter met #tiewrapgate.

Update: Bij de AH zijn volgens ooggetuigen wel prima tie-wrap lampjes te koop: Axa Liggi. Waterdicht en ook voor nog geen 4 euro.