Nieuw op Twitter: groepsgesprekken en video's uploaden

Nieuw op Twitter: groepsgesprekken en video's uploaden

27-01-2015 15:18 Laatste update: 28-04-2018 02:10

Twitter rolt vandaag eindelijk de aangekondigde veranderingen uit.

Vorig jaar in september hintte Twitter al naar een nieuwe vorm van privéberichten sturen. Vandaag introduceert het sociale netwerk de groepschat eindelijk officieel. Vanaf nu kun je direct messages (DM's) naar meerdere mensen tegelijk sturen. Je kan een groepsgesprek starten met je volgers, die elkaar niet per se hoeven te volgen. Word je aan een groep toegevoegd, krijg je daar een melding van.

bekijk op YouTube

Video's

Naast een concurrerende dienst voor WhatsApp en Facebook Messenger, voegt Twitter ook ondersteuning voor video's toe in de mobiele app. Vanuit de officiële app zijn direct filmpjes te schieten en te uploaden. iPhone-gebruikers kunnen ook oudere video's van hun toestel uploaden, een functie waar Android-bezitters nog even op moeten wachten.

Het is mogelijk om video's van maximaal 30 seconden te uploaden. Neil Patrick Harris had de eer om de allereerste Twittervideo te versturen.

Geduld

De vernieuwingen worden de komende dagen uitgerold onder gebruikers, het kan dus zijn dat je nog geen video's kan uploaden of groepsgesprekken kan opzetten.