Papieren hertenkop aan je muur: Paper Trophy

Papieren hertenkop aan je muur: Paper Trophy

27-01-2015 09:41 Laatste update: 28-04-2018 02:10

Strakke designs van gevouwen dieren om een leeg huis wat kleur te geven.

Een echte leeuwenkop of een opgezette gorilla in je kamer is ouderwets; met deze papieren designs van de Berlijnse kunstenaar Holger Hoffmann haal je een jachttrofee in huis, zonder dat er een dier voor is vermoord.

Jachttrofee

Hoffmann kwam op het idee door de klassieke jachttrofeeën, de opgezette herten- en zwijnskoppen die in statige oud geld-huizen nog wel eens de muur boven de schoorsteenmantel sieren. De Duitse kunstenaar nam het idee en maakte er iets moderns van. Papertrophies: dieren in polygoonstructuren en felle kleuren.

Vouwen

De dieren zijn allemaal van stevig papier gemaakt en op zo'n manier te vouwen dat de abstracte dieren toch vrij realistische schaduwen hebben, waardoor je ze gemakkelijk herkent. Hoffmann heeft een Indiegogo-project geopend waar je ze kunt bestellen. Je krijgt dan een pakketje thuis van papier dat je zelf moet vouwen (al zijn de lijnen alvast voorgevouwen). Je kiest zelf de kleuren.

Indiegogo

Hoffmann heeft verschillende dieren gemaakt. Van een hertenkop aan de muur tot een staande gorilla van 105 cm op de grond. Voor 58 dollar inclusief verzendkosten heb je een Papertrophy in huis via Indiegogo.

bekijk op YouTube