Deze robot schrijft brieven in jouw handschrift

Deze robot schrijft brieven in jouw handschrift

26-01-2015 14:31 Laatste update: 28-04-2018 02:10

Een handgeschreven brief is persoonlijker, zelfs als een robot hem voor je schrijft.

Een mailtje heb je zo verstuurd, maar een brief schrijven is een ander verhaal. Daar moet je je best op doen. Hoewel, het bedrijf Bond schakelt een robot in die jouw brieven schrijft… in jouw handschrift.

Het is een vreemd idee dat Bond een robot inzet om een stukje menselijkheid in correspondentie terug te brengen. De dienst probeert 'de romantiek van een brief terug te brengen met een moderne ervaring'. Tegen Fast Company zegt oprichter van Bond Sonny Caberwal: "We proberen een persoonlijke brief af te leveren met een persoonlijke tint, die ergens anders is gemaakt."

Drie opties

Bond biedt drie verschillende manieren aan om een brief te sturen, alle drie via een robot en alle drie niet beschikbaar in Nederland. Bij de eerste optie kun je een voorbeeld handschrift kiezen, waarvoor je niets kwijt bent, behalve de kosten voor de brief.

Voor 199 dollar kunnen klanten hun eigen handschrift insturen. Daarvoor moeten ze een formulier invullen (vier kantjes, met ruimte voor tekeningetjes om het nog persoonlijker te maken), deze inscannen en terugsturen. Een robot bestudeert je handschrift en leert hem kennen en gebruiken. Als het zover is kun je teksten typen, die de robot dan met pen in jouw handschrift uitschrijft.

Handschrift verbeteren

De duurste optie is 499 dollar. De klant maakt dan een afspraak met Bond om langs te komen in het kantoor in Manhattan, waar experts met de klant gaan zitten om zijn handschrift te verfijnen, zodat deze meer leesbaar is en de robot er beter mee om kan gaan.

Voor die prijzen zullen de meeste mensen liever zelf een stuk papier en pen pakken of gewoon een mailtje sturen.

bekijk op Vimeo