Aan deze klok is duizenden uren gewerkt

Aan deze klok is duizenden uren gewerkt

25-01-2015 13:41 Laatste update: 28-04-2018 02:10

Bram van Dijk

Je plakt twee wijzers op een oude schuurschijf en ineens is het een klok. Tof ontwerp van het Eindhovense Qoowl.

Alles wat rond is, is een potentiële klok. En zelf dat ronde is betwistbaar. Het zal ongetwijfeld later op de middag zijn geweest dat Wisse Trooster en Quinten Peuling op de TU/e aan het werk waren, toen er een oude schuurschijf werd vervangen. Een schuurschijf waar jaar in jaar uit honderden studenten hun ideeën letterlijk bijschaafden. Waarschijnlijk is toen en daar het idee ontstaan voor de Hands of Time-klok, gemaakt van oude schuurschijven van 30 centimeter in doorsnee.

Tweede blik

"Een tweede blik laat je anders naar onze producten kijken", zeggen de mannen van designstudio Qoowl in een mailing. Als je beter kijkt, dan gaan de materialen spreken.

qoowl

TU/e

Het leuke aan het werk van de mannen is dat je ziet dat ze groot zijn geworden op de TU in Eindhoven. Niet alleen zijn ze gefascineerd door technische apparaten; ook de techniek zelf brengt ze tot nieuwe ontwerpen. Zowel bij de met een lasersnijder buigbaar gemaakte houten tas (in samenwerking met Dewi Bekker, die wij nog kennen van haar kurk- en tapekleding) en de 100 procent houten bril waar geen schroefje inzit. Mooi werk, mannen!