Koop je eigen mech suit op Amazon

Koop je eigen mech suit op Amazon

19-01-2015 09:10 Laatste update: 28-04-2018 02:10

Als je nog een ton of 9 hebt rondslingeren, kan je eigen mech suit, een groot robotpak met ingebouwde bb-guns, bestellen.

De gigantische robotpakken, 'mech suits', zijn vooral bekend van de sciencefictionfilms en de Japanse anime. Dat wil niet zeggen dat niemand een poging heeft gedaan om ze in de werkelijkheid na te bouwen, maar er eentje online via Amazon Japan bestellen is nieuw. De Kuratas mech suit met ingebouwde bb-gun luchtdrukpistolen is de jouwe voor een kleine negen ton. Je moet dan wel in Japan wonen en bovendien handig zijn.

Voor een slordige negen ton krijg je namelijk een starterkit die je zelf moet assembleren. Wapens zijn optioneel, zoals een plastic waterflessen-kanon. De Kuratas heeft een ingebouwde gattling vol automatische bb-gun, die maar liefst 6000 balletjes per minuut kan afvuren. De piloot die via een augmented reality-touchscreen in de cockpit van de Kuratas naar zijn omgeving kijkt, kan automatisch doelen ‘locken’ zodat deze niet kunnen ontsnappen. De gattling bb-guns vuren via de smile shot feature waarbij je moet glimlachen om de trekker over te halen.

De Kuratas die door Suidobashi Heavy Industries is ontworpen is een meter of vier hoog, heeft een topsnelheid van 10 kilometer per uur en wordt aangedreven door een dieselmotor. Overigens is de Kuratas ook via 3G en een smartphone-app op afstand te besturen.