Het nieuwe modewoord is Now, zoals Booking Now

Het nieuwe modewoord is Now, zoals Booking Now

16-01-2015 09:01 Laatste update: 28-04-2018 02:10

Voorspelling: de komende tijd worden we overspoeld met apps met Now in de naam. Booking Now trapt af.

Eindelijk komt onze ware aard naar boven. Niet langer hoeven we ons meer te verschuilen achter beleefdheid en een goed geslaagde opvoeding. Nee, wij willen de wereld en wij willen het Nu ©.

Ik voorspel dat na de trends You (YouTube, YouPorn, You Mag en, voorruit, WeTransfer) en i (iPod, iPhone, iBeacon, iAmsterdam) we nu een namenbombardement gaan krijgen met Now. Nu. Of beter gezegd: NU!!!

Booking Now

Aanleiding voor deze hersenspinsel is het gister gelanceerde Booking Now. Een nieuwe app van Booking.com waar alles om het Nu draait. Nog geen overnachting geboekt, terwijl de zon al onder is? Geen probleem, binnen twee tikken boek je een hotel bij jou in de buurt, natuurlijk via de GPS van je smartphone.

Zijn er veel hotels in de buurt, dan maakt Booking Now een selectie op basis van ‘jouw persoonlijke gebruikersprofiel’. “Door Booking Now’s voorspellende analyses, worden de aanbevolen accommodaties steeds persoonlijker”, aldus het bedrijf. Als je maar vaak genoeg boekt, hoef je op een gegeven moment niets meer zelf te bepalen.

Google Now

Een ander mooi voorbeeld is trendsetter Google Now. Veel Android-gebruikers hebben er dagelijks mee te maken als ze net verkeerd swipen in het lock screen: dan popt Google Now op. Google Now zorgt ervoor dat je niet meer hoeft na te denken. Ga je naar het vliegveld, dan heeft Google Now al de tickets voor je klaargelegd. Als het ook nog je boterhammen zou smeren, is het een perfecte vervanger voor je moeder.

Nouhouw!

Volgens mij laat de introductie van Now-diensten goed zien hoe verwend we zijn in deze tijd. In mijn omgeving zie ik: we willen niet meer kiezen, we willen alles uitstellen tot het laatste moment en dan pas een beslissing maken. Facebook en Twitter vragen al jaren wat je Nu aan het doen bent. En hoe heet ook al weer onze populairste nieuwssite? Precies.

Noem het besluiteloos, noem het onrust, noem het angst om iets te missen, of noem het, zoals Booking Now het zegt, ‘spontane reizigers’: ik ben erg benieuwd hoe veel korter dat Nu nog gaat worden.

Downloaden

Booking Now is sinds gisteren te downloaden in Amerika, de rest van de wereld volgt in de komende weken. Dus nog niet Nu. Duurt lang!!!