Eerste indruk: LG G Flex 2 (met video)

Eerste indruk: LG G Flex 2 (met video)

07-01-2015 12:18 Laatste update: 28-04-2018 02:10

Thomas van Groningen

De eerste kromme telefoon van LG werd wat lacherig ontvangen, weet de tweede variant wél te overtuigen?

Op de CES in Las Vegas presenteerde LG de nieuwe, gebogen telefoon. Ik mocht hem daar ook in de verder schitterende LG-booth even uitproberen. Wat meteen opvalt, daar kan je niet omheen: hij is krom. Heel krom, maar het ligt wel lekker in de hand.

Minder lomp

De G Flex 2 is overigens kleiner dan de vorige. Dat was een lompe 6 inch kromme telefoon met zwak scherm. Deze variant is al een stuk beter, heeft een full-hd scherm (403 PPI) en komt door zijn formaat van 5,5 inch iets minder lomp over.

De camera heeft 13 megapixel op zak, waarbij mij opviel dat de reactietijd van de camera wat traag is. Het duurt even voor je een foto hebt gemaakt. De image stabilisation zorgt er trouwens voor dat je bij weinig licht betere foto’s kan maken.

De camera aan de voorkant moet het doen met 2,1 megapixel, wat toch een beetje tegenvalt. De selfies die ik met het apparaat schoot waren niet om over naar huis te schrijven. En dat lag dan vooral aan de kwaliteit van de camera.

Lollipop

De telefoon draait op Android Lollipop 5.0 en weet dankzij de Snapdragon 810 processor van Qualcomm een goede prestatie neer te zetten. In de tien minuten dat ik de telefoon mocht gebruiken valt op dat apps snel openen en dat de telefoon –los van de camera- snel reageert.

LG heeft Android Lollipop uitgebreid met wat extra features. Lig je in het donker in bed en wil je even je telefoon bekijken zonder gelijk verblind te worden door het felle scherm? Dan heb je nu Gesture View. Slide vanaf de bovenkant een beetje naar beneden en je krijgt subtiel de tijd en recente notifications te zien.

Self-healing cover

Naast de curve in het scherm, moet de zelfhelende achterkant het toestel zijn unique selling point geven. De kunstof, glimmende achterkant heeft een speciale behandeling gehad, waardoor deze zichzelf kan herstellen als er een kras op komt. We kregen een kleine demo van LG zelf.

Bekijk de video op Youtube

Meer dan een gimmick

Het is duidelijk, de kromme telefoons van LG zijn geëvolueerd tot meer dan een gimmick. Waar zijn voorganger nog een lachertje was, is de LG G Flex 2 een toestel om serieus te nemen. Hij is snel, ziet er mooi uit en blijft ook lang mooi dankzij de zelfhelende achterkant. Ook het feit dat je een micro-sd in de telefoon kan plaatsen kan je bij de pluspunten schrijven.

Zijn er nadelen? Ja. De camera reageert traag, de selfie-camera is ondermaats en je kan je afvragen of een kromme telefoon bij dagelijks gebruik wel handig is.

De telefoon komt in ieder geval uit in Zuid-Korea. of LG het toestal ook in Nederland op de markt brengt is nog niet duidelijk, maar dat gold wel voor de voorganger, dus de kans is groot.

Lees ook onze andere eerste indrukken.