Bright Ideas 013: De gear van een Rusland-correspondent

Bright Ideas 013: De gear van een Rusland-correspondent

27 september om 22:41
Laatste update: 28 april om 03:43

Wat neemt een correspondent mee op reis? Wat bezielt je om een mancave te bouwen? Dat en meer in Bright Ideas.

Wie een lang weekend weggaat loopt al snel met een rolkoffer over Schiphol. Rusland-correspondent Olaf Koens reist tussen Nederland, Oekraïne en Rusland met vaak niet meer dan een rugtas. Wat zit er allemaal in die tas? Wat zijn voor een correspondent onmisbare zaken? Olaf maakt zijn rugzak voor ons leeg.

Ga naar Bright Ideas

Of lees de artikelen via Blendle

Hoe software en social het nieuws zullen redden

Nieuws op papier is achterhaald. Natuurlijk zeggen wij dat, nu Bright al een tijdje helemaal digitaal is. Maar oplagecijfers van kranten en tijdschriften zeggen het ook. Papier past gewoon niet meer in ons leven. We zijn te snel, we hebben geen tijd. Wel voor software, die kan de enorme hoeveelheid nieuws weer behapbaar maken voor zelfs de drukste mens. Erwin legt uit hoe social en software het nieuws zullen redden.

Leer je ouders spelen

Ouders weten: spelen met je kind is maar zo lang leuk. Op een gegeven moment raakt één van beiden verveeld, en is het uit met de pret. Maar niet als je speelgoed gebruikt dat zowel voor jou als je kind uitdagend is. Astrid Poot ontdekte dat kinderen dol zijn op spelen met elektronica, en zet vier mogelijkheden op een rij van technisch speelgoed dat perfect is voor ouders met jonge kinderen.

Mijn Mancave

De mancave. De plek waar een man zichzelf kan terugtrekken. Zichzelf kan zijn. Waar hij zijn hobby’s beoefent. Dat zou van alles kunnen zijn, maar wat als die ruimte zelf de hobby is?David doet zijn coming-out als caveman. Een verhaal over de liefde voor zijn mancave, en hoe hij die liefde aan niemand meer hoeft uit te leggen.

Bij Dropbox spreekt iedereen Nederlands

Programmeertaal begint steeds minder obscuur te worden, en we begrijpen steeds beter wat het belang van zulke code is voor de sites en apps die we dagelijks gebruiken. Google en Dropbox gebruiken net als tal van andere internetbedrijven de programmeertaal Python. Bedacht door Nederlander Guido van Rossum, die uiteindelijk bij Google kwam te werken en nu bij Dropbox zit. Niels ’t Hooft en David Nieborg zochten ’m op en vroegen hem naar de geschiedenis van zijn inmiddels populaire programmeertaal.

Ontsnappen voor je plezier

Je met vrienden laten opsluiten in een kamer waar je alleen uitkomt door raadsels op te lossen onder druk van een tijdklok. De escape room is in opkomst in Nederland. Het is weer eens wat anders dan een avondje bioscoop, en een stuk handiger dan een pretpark. Je hebt escape rooms in alle soorten en maten, maar één van de mooiste zit verstopt onder de Beurs van Berlage.

Meld je aan

Ons compacte webmagazine verschijnt om de week. Neem een abonnement en lees 24 edities per jaar voor slechts 24 euro. Daar word je wijzer van!

Bright Ideas is te lezen op alle apparaten met een scherm en internet. Ook kun je Bright Ideas makkelijk via onze apps voor Android en voor iOS lezen.

Ook zijn artikelen los via Blendle te lezen. Dat kost maar 25 eurocent per artikel.

Ga naar Bright Ideas

Lees meer over:

Deel via