Updates voor bijna alle Bright-apps

Updates voor bijna alle Bright-apps

23 september om 15:51
Laatste update: 28 april om 03:43

We hadden last van wat hick-ups maar alles werkt weer naar behoren. Plus tips over de notificaties.

Op die voor Windows 8 na, waar alles prima werkt en geen updates nodig waren, werken alle apps van Bright weer naar behoren. Ik loop de platforms even na.

iOS

Onze populairste app heeft veel tegenslag gehad. Dat kun je ook aflezen aan de negatieve reacties in de App Store. Met die kanttekening dat ze allemaal maanden oud zijn. (Lees: positieve reacties nu de bugs zijn verholpen zouden we zeer op prijs stellen!) Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat er slordigheden zijn opgetreden in de overgang naar van onze vorige developer naar AppMachine en dat mede door de zomervakantie het tempo van bugfixing laag lag, maar we doen er alles aan om alle feedback en wensen waar mogelijk zo goed en snel mogelijk te verwerken.

Reageren werkt weer zoals het hoort en de opstartbug op oudere iPads is met de meest recentie versie (v5.18) verholpen. Dan de notificaties, allemachtig, dat was nogal een martelgang. Apple doet er verstandig aan dat procedé in de back-end wat te vereenvoudigen. Maar goed, ook die werken weer.

Als je ze wilt gebruiken. We hebben gemerkt dat niet iedereen weet hoe je de notificaties uitzet. Om er helemaal zeker van te zijn dat je geen notificaties van Bright ontvangt, dien je ze zowel in de Bright app als bij de centrale instellingen van iOS (Instellingen -> Berichtgeving -> Bright) uit te schakelen. Zie de screenshots hieronder. De notificaties staan overigens standaard uit.

Android

De problemen van de iOS-app plaagden in de meeste gevallen ook de Bright-app voor Android, omdat beide versie voortkomen uit dezelfde app-build. Dat gold in het bijzonder voor de notificaties maar die zijn ook hier weer in het gareel.

Geheel onverwacht was de melding van een gebruiker dat de antivirus-app van AVG ons (en andere apps) onterecht aanwees als malware. AVG heeft dat inmiddels aan zijn kant gefixt en mailde het volgende: "We apologize for the inconvenience caused. We would like to inform you that apps are falsely detected as malware by AVG and we have released a fixed version of the virus database. AVG AntiVirus app should not detect the reported app as malware anymore. Please uninstall AVG Antivirus app from your device and re-install the fresh copy of it from Google play store." En bedankt.

Windows Phone

De Bright-app voor Windows Phone is daarentegen in alle rust verder verfijnd. Developer Fenêtre heeft in de jongste versie (v1.1.1) bugfixes en verbeteringen doorgevoerd. Zo kun je de app weer laten starten met Ongelezen of Favorieten. Kun je die vervelende waarschuwing over achtergrondtaken bij het opstarten uitzetten. En de mooiste: je kunt bij de live tile nu kiezen tussen een Bright-blauwe achtergrond, beeld uit het getoond artikel of een fraaie transparante tegel.

Bright Day

Tot slot een mededeling over de Bright Day-apps voor iOS en Android. Die gaan we met de komst van de nieuwe responsive site op day.bright.nl niet langer updaten en spoedig ook verwijderen uit de respectievelijke appstores. Je kunt de site direct benaderen (en op je home screen zetten met een shortcut) of vanuit de Bright-app (op iOS en Android).

De Bright Day-site biedt je op elk gewenst scherm alle informatie, updates en naarmate zaterdag 8 november dichterbij komt ook het volledige programma van de vierde Bright Day. NB: Nog slechts één week kun je tickets bestellen met 20% early bird korting!

PS: Alleen de blauwe app in het plaatje bovenaan dit artikel is native, de andere zijn site-shortcuts.

Lees meer over:

Deel via