6 dingen waar een iPad nog wél handig voor is...

6 dingen waar een iPad nog wél handig voor is...

27 september om 12:34
Laatste update: 28 april om 03:43

Dat de iPad (en andere tablets) op zijn retour is, is een publiek geheim. Maar helemaal uitsterven zal hij niet.

Oké, beste lezer, ik moet eerlijk tegen je zijn. De iPad is niet mijn beste vriend geworden. Twee jaar lang heb ik hem in mijn bezit gehad, waarvan we het laatste jaar een redelijk platonische relatie hadden. Oftewel: hij hapte stof en ik speelde met mijn telefoon.

Ik heb hem verkocht en mis hem niet. Alleen heel af en toe komt er flits door mijn hoofd waarin ik denk: even de iPad erbij pakken. Want al zijn deze momenten spaarzaam; soms is de iPad het beste device.

Denk je er over na om een tablet aan te schaffen? Kijk dan even naar onderstaand lijstje. Staat er niet minimaal 1 ding bij waarvoor je hem wil gebruiken? Zie af van een aankoop, want 100 procent kans dat je 'm na een half jaar nooit meer aanraakt.

Waarvoor de iPad wél handig is:

Voor Spotify in de kroeg

Ben je bareigenaar, heb je schijt aan Buma Stemra en personeel met een goede muzieksmaak? Steeds vaker zie je een tablet aan de muur gespijkerd waarop alleen Spotify gebruikt wordt.

Als kassasysteem in een winkel

Ik heb mijn iPad verkocht aan mijn vriendin (ze wilde hem niet 'gewoon' lenen, ik heb het gevraagd) omdat zij met het pinbetalingssysteem Adyen werkt. Daarvoor is de iPad prima geschikt: een stabiele wifi-connectie, een groot scherm en het ziet er minder stom uit dan dat de kassièrre de hele tijd op haar telefoon moet kijken.

Video’s kijken in bed

Wil je geen tv op je slaapkamer maar wel af en toe in slaap vallen bij New Girls of Mad Men? Voor het kijken van video’s duldt de tablet geen concurrent voor zich. Vooral met apps als Netflix en NPO Gemist. Gevaar: ik heb mijn iPad wel eens op mijn hoofd laten vallen omdat ik in slaap viel.

Krant/boek lezen

Natuurlijk leest een iPad beter dan een telefoon, gewoon omdat-ie groter is. Al zijn er natuurlijk betere oplossingen voor het lezen van een boek of krant (bijvoorbeeld om een boek of krant te kopen).

Een aantal apps zijn pareltjes

En niet zomaar te vertalen naar een kleiner scherm. Denk aan Flipboard, of het vingervrijspel Fingle.

En als je niks meer weet:

Conclusie

Waar het op neerkomt is dat de iPad voornamelijk geschikt is om op één plek te blijven en één functie uit te voeren. Heb jij nog andere voorbeelden van waar de iPad heus wel iets toevoegt? Zeg het me.

Lees ook mijn commentaar: wat moet ik ook al weer met zo'n iPad?

Blogafbeelding (met meer suggesties) van Pleated Jeans

Lees meer over:

Deel via