Pas op: iPhone 6 Plus buigt te veel

Pas op: iPhone 6 Plus buigt te veel
24 september om 09:01
Laatste update: 28 april om 03:43

Bendgate! De grote iPhone 6 Plus lijkt te gemakkelijk te buigen. Vooral een probleem als je 'm in een strakke broek propt?

Update 27-09: volgens tests door de Amerikaanse consumentenbond is er géén 'Bendgate'

De behuizing van de grote iPhone 6 Plus lijkt vrij makkelijk buigbaar. Misschien wel té makkelijk. Met de iPhone 6 Plus in een strakke broekzak zou hij kunnen ombuigen met permanente schade, claimen meerdere gebruikers. Op internet verschenen de afgelopen dagen allerlei foto's van omgebogen iPhones. Ze werken nog wel, maar het ziet er toch een stuk minder mooi uit. Want anders dan bij de 'curved' LG Flex, keert de iPhone 6 niet meer terug in de oude staat als je hem te veel buigt.

Het zou kunnen dat het dunne aluminium bij het grotere 5,5 inch formaat iets zwakker is dan bij de vorige iPhones. Vooral bij de volumeknoppen zou het zwakke punt zitten. Nu dit probleem binnen no-time 'trending topic' is geworden zou het de verkoop van de iPhone 6 Plus danig kunnen benadelen. Kopers zouden het toestel dus niet in te krappe broeken moeten wringen, al kan je je afvragen of de phablet sowieso niet te groot voor een broekzak is.

De gewone iPhone 6 zou in mindere mate ook last hebben van hetzelfde probleem. In onderstaande video zie je hoe de iPhone 6 Plus met de handen te buigen is.

Update 27-09: volgens tests door de Amerikaanse consumentenbond is er géén 'Bendgate'

Lees meer over:

Deel via