iPhone 6 buigt niet sneller dan HTC One M8

iPhone 6 buigt niet sneller dan HTC One M8

27 september om 10:11
Laatste update: 28 april om 03:43

Ondanks de hype zijn de nieuwe iPhones volgens tests niet makkelijk buigbaar.

Erg leuk al die plaatjes en filmpjes over 'Bendgate', maar hoe zit het nu echt? Is die iPhone 6 (Plus) echt zo makkelijk krom te trekken? In onze eigen ervaring na 2 dagen met de toestellen: nope. We hebben het met eigen hand geprobeerd, maar het lukte niet. In een vergelijkende test door Consumer Reports, zeg maar de Amerikaanse Consumentenbond, is nu ook bevestigd dat Bendgate overtrokken is.

Meerdere smartphones werden op twee blokken hout gelegd waarna een machine er op drukte. Bij de iPhone 6 was de eerste buiging te zien bij een kracht van 32 kilo. Dat bleek ongeveer gelijk aan de HTC One M8. Die bij het opvoeren van het gewicht zelfs iets eerder loskwam van zijn behuizing dan de iPhone 6. De grotere iPhone 6 Plus scoort, ondanks alle berichten, zelfs nog iets beter: pas bij 40 kg is een buiging te zien.

Conclusie van Consumer Reports: bij normaal gebruik is er met de nieuwe iPhones niets aan de hand. Dat zei Apple zelf ook al in een reactie op alle publiciteit. Er kwamen volgens het bedrijf de eerste dagen maar 9 klachten binnen over gebogen iPhones.

In de test door Consumer Reports scoren de iPhone 5 en meerdere Android-rivalen wel iets beter op het gebied van 'niet-buigbaarheid'. De absolute koning is Samsungs Galaxy Note 3. Die kromt zich pas bij 68 kilo. Een buiging waard!

Lees meer over:

Deel via