Thom Yorke zet nieuwe album op BitTorrent - voor 6 dollar

Thom Yorke zet nieuwe album op BitTorrent - voor 6 dollar

26 september om 17:01
Laatste update: 28 april om 03:43

De frontman van Radiohead heeft weer een nieuwe manier gevonden om zijn muziek digitaal aan de man te brengen.

Thom Yorke verrast vandaag zijn fans door plotseling een nieuw solo-album uit te brengen. Tomorrow’s Modern Boxes, zoals de titel luidt, kun je niet luisteren via Spotify (daar is Yorke niet zo'n fan van). Als je 'm wil hebben, moet je hem downloaden via BitTorrent, maar wel tegen betaling. Voor de vinylheads is-ie ook op een mooie, witte plaat verkrijgbaar.

Experiment

Samen met producer Nigel Godrich laat Yorke in een statement weten dat deze vorm van distributie een experiment is om te kijken of het publiek hiervoor te porren is. Het album is een 'BitTorrent-bundel', waarvoor je 6 dollar betaalt, via creditcard of PayPal. Je krijgt daarvoor acht nieuwe nummers en een videoclip. Door het album op deze manier te verkopen, komt het geld meteen bij de artiest terecht. Eerder hebben artiesten als Moby en Madonna met deze vorm gewerkt, maar Thom Yorke is één van de eerste die er een bedrag voor vraagt.

In Rainbows

Thom Yorke is constant bezig met nieuwe manieren om zijn muziek tegen eerlijke betaling aan de man te brengen. Hij is dan ook niet vies van experimenten. In 2007 bracht Radiohead het album In Rainbows uit, waarbij fans zelf konden bepalen welke prijs ze ervoor wilden betalen.

Tomorrow's Modern Boxes is via deze link te downloaden.

Lees meer over:

Deel via