Samsung heeft meer werknemers dan de concurrenten samen

Samsung heeft meer werknemers dan de concurrenten samen

26 september om 12:31
Laatste update: 28 april om 03:43

Het Samsung-leger is groter dan Apple, Microsoft, Google en Sony bij elkaar.

Dat Samsung groot was, wisten we natuurlijk al. De tentakels van het Zuid-Koreaanse bedrijf reiken van mobiele telefoons tot wasmachines en creditcards. Maar wow, alleen al de Samsung Electronics afdeling heeft meer dan 275 duizend medewerkers in dienst. Daar past Google vijf keer in. Ars Technica publiceerde de cijfers. Google heeft bijna 48 duizend werknemers, Apple ruim 80 duizend (waarvan ruim de helft verkoper), Microsoft 99 duizend en Sony 105 duizend. Tel dat bij elkaar op en je komt nog niet aan het aantal van Samsung.

Massaproductie

275 duizend medewerkers. Met dat enorme aantal is het ineens niet meer zo gek dat Samsung dit jaar al ruim 40 smartphones op de markt heeft gebracht en bijna 30 tablets.
Samsung heeft een gigantische afdeling van mensen die software maken, in 2013 waren dat er 40.506. Sinds 2011 is Samsung flink in deze afdeling gaan investeren. De meeste mensen werken echter aan de productie van Samsung-apparaten. Bijna 160 duizend mensen houden zich bezig met de massaproductie. De meeste mensen werken (niet verrassend) in Korea en China.

Lees meer over:

Deel via