iPhone 6-mania: verkoop in ons land nu gestart

iPhone 6-mania: verkoop in ons land nu gestart

26 september om 07:18
Laatste update: 28 april om 03:43

Lekker geslapen? Diehard Apple-fans niet, die brachten de nacht voor de Apple Store door: de iPhone 6-verkoop startte in ons land.

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Na uren, soms dagen, van buiten voor de deur zitten, konden Applefreaks als eerste in Nederland officieel een iPhone kopen. Bij winkels van Vodafone en KPN kon het om klokslag 12 uur, alsof het de nieuwste Harry Potter was.

De Apple Stores gingen op een normaal tijdstip open (8.00 uur). Overal stonden rijen voor de deur, van een paar honderd mensen. iCulture was er bij en maakte deze bloedstollende liveblog ("4:30 uur: In Haarlem is de wachtrij nog steeds rond de 10 personen."). In korte tijd na de opening waren er al verschillende modellen uitverkocht. Apple verwacht de hele dag nog topdrukte in alle winkels.

Geen zin om je huis te verlaten of in de rij te gaan staan? Nu is de iPhone ook online te bestellen. Levertijd: 5 tot 7 werkdagen.

Nog even over het buigen

Apple is in het verweer gekomen tegen de golf van protest over het gemakkelijk kunnen buigen van de 6 plus. Gisteren meldde het bedrijf dat er wereldwijd maar negen klachten zijn binnengekomen over doorgebogen telefoons. Ook liet Apple een clubje journalisten toe bij hun bending station. Daarin worden door machines keer op keer onder druk gezet, om te kijken hoe veel het aankan.

Inhaker KPN

Dit dus:

Foto bij de blogbericht: @WouterGlaser

Lees meer over:

Deel via