Argentinië speurt met drones belastingontduikers op

Argentinië speurt met drones belastingontduikers op

25 september om 12:51
Laatste update: 28 april om 03:43

"Zo meneer, dus u heeft een zwembad in de tuin waar u geen belasting over betaalt? Mogen we even vangen?"

De Argentijnse fiscus heeft een nieuw wapen tegen belastingontduikers: drones. Met de onbemande vliegtuigjes wordt over rijke delen van hoofdstad Buenos Aires gevlogen om te checken of alles wel klopt. De drones bekijken stukken land waar officieel niets op geregistreerd staat, maar waar wel villa's blijken te staan.

Met de foto's die de drones hiervan maken zijn inmiddels al zo'n 200 illegale villa's en honderd illegale zwembaden ontdekt. Eigenaren daarvan moeten een boete betalen en de benodigde papieren regelen.

Duur

De Argentijnse belastingdienst kwam op het idee om drones in te zetten door de veiligheidsdiensten in het land. Zij werken al langer met drones. Overigens is zo'n onbemand vliegtuigje best wel duur; zo'n 10 duizend euro per stuk. Maar goed, een paar honderd illegale villa's verder en je maakt alweer winst.

Zou deze aanpak bij de Nederlandse belastingdienst tot ideeën leiden? Niet te lang op wachten. Misschien is dit een goed moment de papieren voor je 'zwarte' aanbouw te regelen.

Lees meer over:

Deel via