Nieuwe IKEA-kast zonder gereedschap in elkaar te schuiven

Nieuwe IKEA-kast zonder gereedschap in elkaar te schuiven

25 september om 06:33
Laatste update: 28 april om 03:43

Schuiven en klikken is genoeg om de nieuwe IKEA-opbergkast in elkaar te zetten. Dankzij een nieuwe techniek.

IKEA wil je overtuigen dat het in elkaar zetten van zijn nieuwe kast veel makkelijker is geworden. De nieuwe editie van opbergkast Regissör is te monteren zonder dat er een schroevendraaier, inbussleutel of metalen pluggen aan te pas komen. Dat is mogelijk dankzij een nieuwe, gepatenteerde montagetechniek. Je schuift onderdelen die zijn verbonden met houten drukpluggen zo in elkaar. Even klikken en alles zit vast. Door gebruik van de 'board-on-frame'-techniek zijn de meubels bovendien extra duurzaam en stevig.

In dit nieuwe IKEA-filmpje, waarvan Bright een preview kreeg, zegt een medewerker de kast in 3,5 minuut klaar te hebben, al wordt 'binnen 5 minuten' de officiële belofte. "Dit is een geweldige nieuwe manier om meubels in elkaar te zetten", zegt IKEA's productdeveloper Helene Erlandsson.

Door gebrek aan metalen pinnen en schroeven is alles in het pakket van hout. Het is een lichtgewicht constructie met populier fineer aan de buitenkant. "Om zoveel mogelijk hout te besparen, vullen we het product met lucht", aldus Fredrik Andersson, techniekontwikkelaar bij IKEA. "Toch is het product sterk genoeg. We gebruiken alleen massief hout waar nodig."

ikea drukpluggen

Mensen met twee linkerhanden lijken voortaan ook in staat IKEA-kasten te monteren. Wellicht voorkomt deze nieuwe methode ook dat relaties op de klippen lopen door geruzie tijdens in elkaar zetten van IKEA-spullen. Herkenbaar, much?

Lees meer over:

Deel via