HTC kiest gekke vorm voor eigen 'GoPro-rivaal'

HTC kiest gekke vorm voor eigen 'GoPro-rivaal'

25 september om 08:11
Laatste update: 28 april om 03:43

Deze HTC-camera lijkt op een periscoop en wordt waarschijnlijk op 8 oktober al aangekondigd.

De geruchten dat HTC een camera gaat uitbrengen die de concurrentie met GoPro moet aangaan, doen al een paar weken de ronde. De Taiwanese telefoonmaker zou op 8 oktober een eigen actiecamera aankondigen. De eerste plaatjes van het apparaat zijn nu opgedoken.

RECamera

Financieel persbureau Bloomberg meldde eerder deze maand al dat de camera, die RECamera gaat heten, cilindervormig en waterdicht wordt. Op plaatjes die een gebruiker van Reddit ontdekte, is het apparaatje te zien. Meteen opvallend: de gekke, periscoop-achtige vorm.

Draagbaar

In het filmpje dat HTC online heeft gezet, is te zien dat de camera ook onderwater kan. Daarnaast moet het mogelijk zijn om in slowmotion te filmen. Door de vorm is de RECamera misschien gemakkelijker in je hand te dragen, maar op plaatjes is te zien dat je de camera ook ergens op kunt bevestigen. Bloomberg meldde eerder al dat de camera 16 megapixels zou krijgen en via bluetooth gelinkt kan worden aan smartphones. Op 8 oktober weten we meer. Dan houdt HTC een persevenement in New York voor nieuwe producten. Zijn we als Bright bij aanwezig.

bekijk op YouTube

Lees meer over:

Deel via