Nest-thermostaat nu te koop in Nederland

Nest-thermostaat nu te koop in Nederland

25 september om 06:29
Laatste update: 28 april om 03:43

De slimme Nest-thermostaat kost in ons land 219 euro en is geschikt voor de meeste cv's.

De producten van Google's smarthome-bedrijf Nest zijn vanaf vandaag ook in Nederland te koop, zoals eerder werd aangekondigd. De europrijzen zijn nu bekend: 219 euro voor de thermostaat en 109 euro voor de rookmelder.

Het pakket voor de thermostaat is geschikt gemaakt voor de meeste cv's in ons land, zoals die met combi-, condensatie en systeemboilers. Of Nest geschikt is voor jouw woning is hier te checken. De installatie is tijdelijk gratis bij aanschaf van een Nest voor 1 oktober bij Dixons, Media Markt, Coolblue of iCenter. Later kost het laten installeren door een bedrijf 79 euro. Een losse dock om de ronde thermostaat op tafel te zetten kost 35 euro.

Nest werkt rond de introductie samen met energiebedrijf Essent, dat de thermostaat met korting aan zijn klanten aanbiedt. Bij afsluiten van een 5-jaar contract krijg je de thermostaat cadeau, bij 3 jaar kost hij 49 euro. De installatie is eveneens tijdelijk gratis bij bestellen tot 1 oktober.

Nest is eerder dit jaar door Google overgenomen en kocht onlangs zelf ook Dropcam, de maker van bewakingscamera's. Het lijkt dus aannemelijk dat het bedrijf binnenkort nieuwe beveiligingscamera's voor in je huis gaat verkopen.

Zelflerend

De Nest-thermostaat is via apps te bedienen en beschikt over bewegingssensoren om te bepalen of er iemand thuis is. Op basis van je leefpatroon kunnen de algoritmes de temperatuur automatisch regelen. Dat moet een energiebesparing opleveren.

De Nest Protect-rookmelder waarschuwt bij brand en koolmonoxide, niet alleen met een alarm, maar ook met spraakberichten en pushmeldingen naar zijn app. De rookmelder checkt zelf of zijn batterij leeg is en valt je daar niet op onhandige tijdstippen mee lastig.

Lees meer over:

Deel via