Apple blundert met eerste iOS 8-update

Apple blundert met eerste iOS 8-update
24 september om 20:51
Laatste update: 28 april om 03:43

Apple heeft fors geflaterd met het te vroeg uitbrengen van een buggy update voor iOS 8 vanavond. Hij is inmiddels ingetrokken.

Veel iPhone-bezitters die vanavond de gloednieuwe 8.0.1-update van iOS 8 meteen installeerden, ondervonden allerlei problemen, waaronder een hele ernstige: het uitvallen van hun mobiele bereik. Dan verscheen de melding 'Geen service'. Apple heeft de update dan ook na een paar uur alweer teruggetrokken.

iOS 8.0.1 zorgde ook voor problemen met de vingerafdrukherkenning van TouchID. Vooral bezitters van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus Apple leken getroffen te zijn. Apple werkt aan een verbeterde update.

Apple heeft inmiddels een stappenplan gepubliceerd voor herinstallatie van iOS 8, bedoeld voor mensen die door de buggy update problemen ondervinden.

Wifi-problemen in huidige versie

iOS 8 verscheen vorige week en is inmiddels al op de helft van de ondersteunde 'iDevices' geïnstalleerd. De update had de meeste apparaten nog niet bereikt, omdat de uitrol geleidelijk gaat.

De huidige versie van iOS 8 kampt trouwens bij sommige gebruikers met uitvallende wifi-verbindingen. Dat euvel is in het verleden vaker opgedoken na iOS-updates en is iets wat Apple met een volgende versie ook zou moeten fixen. Wanneer de nieuwe update verschijnt, is nog niet duidelijk. Dan geldt: installeren op eigen risico...

Lees ook: iOS8, wat is er nieuw?

Lees meer over:

Deel via