Minecrafters bouwen virtuele en echte kliniek voor zwangere vrouwen

Minecrafters bouwen virtuele en echte kliniek voor zwangere vrouwen
24 september om 09:00
Laatste update: 28 april om 03:43
  • Bright Promotie

Constructieve Minecrafters bouwen niet alleen aan een virtuele kliniek, maar ook een echte voor zwangere vrouwen in Liberia.

Minecraft-gamers zijn gedreven online community-builders die uren kunnen graven in een virtueel landschap om aan een eigen fantasie-wereld te bouwen. Het innovatieve team achter Clinic Craft buit de creatieve potentie van deze gamers uit om gezamelijk een goede daad te verrichten.

In samenwerking met Save the Children moedigt Clinic Craft de Minecrafters aan om mee te bouwen aan een kliniek voor zwangere vrouwen in Liberia. Zwangere vrouwen die leven in een vijandige omgeving en nauwelijks tot geen toegang hebben tot elementaire medische zorg door gebrek aan transport of een goede infrastructuur.

Het hebben van toegang tot professionele medische zorg en een schone omgeving om op een veilige manier hun kind ter wereld te kunnen brengen is natuurlijk van essentieel belang. Helaas, is dit voor een aantal gebieden in Liberia meer uitzondering dan de regel en moeten vrouwen uren lopen om een kliniek te bereiken, met als gevolg vele onveilige roadside bevallingen.

Hoe kunnen Minecraft-spelers helpen?

Op de Clinic Craft website kun je de 'brick-by-brick' blueprint downloaden en beginnen met het bouwen van je eigen perfecte versie van een life-saving 'Clinic'. Voeg customizable designs toe en laat je fantasie compleet op hol slaan. Deel je 'Clinic Craft' online met je vrienden en help met het verspreiden van awareness.

Maar nog belangrijker: support de Clinic Craft-campagne met het storten van donaties, dat kan op de Clinic Craft-site of direct op de Save the Children-site. Wees er snel bij want de campagne eindigt deze week.

"Wij bouwen een virtueel kliniek zodat Save the Children een fysieke versie kan bouwen - en kinderlevens kan redden. Dit project gebruikt de creativiteit die de Minecraft community van nature al bezit", aldus Dan Maher en Chris Doney, initiatiefnemers van Clinic Craft. Wanneer je bent uitgecraft kun je een screenshot downloaden op de Clinic Craft-gallery om kans te maken op een exclusieve Clinic Craft LEGO-sets, t-shirts, plushes en meer.

Gastblog door The Better Awards, waar je elke maand kan stemmen op dit soort inspirerende projecten,

Lees meer over:

Deel via