Dit is Microsofts alternatief voor Chromecast

Dit is Microsofts alternatief voor Chromecast

24 september om 11:31
Laatste update: 28 april om 03:43

Microsoft komt ook met een hdmi-stick waarmee je kan streamen vanaf pc's en mobiele apparaten naar je tv.

Microsofts nieuwe Wireless Display Adapter (WDA) is een hdmi-stick waarmee je kan streamen naar tv's. Dat kan alleen met apparaten die de draadloze standaard Miracast ondersteunen, maar dat geldt voor de meeste nieuwe Windows-computers, Android- en Windows Phone-toestellen. De stick kost 60 dollar en is volgende maand in de VS en Canada te koop.

Voor- en nadelen

Daarmee is de WDA een stuk duurder dan Google's Chromecast, die 35 euro kost. Verschil is dat apps voor de WDA geen speciale ondersteuning hoeven in te bouwen en bij Chromecast wel. Met Microsofts hdmi-stick kan je het hele scherm van je laptop, tablet of smartphone naar de tv streamen en ben je niet afhankelijk van app-ontwikkelaars. Miracast werkt via een directe wifi-verbinding tussen apparaten, zodat je geen verbinding met internet nodig hebt.

Je moet wel een tv hebben met een usb-poort in de buurt van een hdmi-ingang, want daar haalt de stick zijn stroom vandaan. De WDA is vanaf 31 oktober verkrijgbaar. Wanneer hij in Nederland beschikbaar komt, is nog onbekend.

Lees meer over:

Deel via