Nederlandse startup Prss overgenomen door Apple

Nederlandse startup Prss overgenomen door Apple
24 september om 05:57
Laatste update: 24 september om 06:06

Apple blijkt eerder dit jaar Prss, de Nederlandse tool voor het publiceren van iPad-magazines, te hebben gekocht.

Met de Nederlandse tool Prss, van de makers van het populaire iPad-magazine TRVL, zouden uitgevers makkelijker eigen iPad-magazine kunnen maken. Het zag er veelbelovend uit en ook Bright werkte er in de test-fase mee voor Bright Ideas. Uiteindelijk liep het allemaal spaak en besloten de makers te stoppen. Maar dat was allemaal nogal raadselachtig. Nu pas is duidelijk geworden hoe het zat.

Prss is overgenomen door Apple, zo bevestigde het Amerikaanse bedrijf dinsdagavond, nadat de geruchten hierover al langer rondgingen. De Prss-mannen waren recent naar Palo Alto in Silicon Valley verhuisd, niet ver van waar Apple is gevestigd. Maar ze vertelden niet wat ze daar precies gingen doen.

De overname lijkt een zogeheten 'acquihire' te zien, waarbij Apple het vooral om het talent van het personeel is te doen. Met Prss kon je zonder programmeerkennis iPad-tijdschriften maken. Mogelijk zou Apple met de kennis en kunde van de Nederlanders een nieuw tijdschriftenplatform voor de iPad kunnen ontwikkelen.

Op dit vlak kan de App Store wel een boost gebruiken, want een groot succes zijn veel iPad-magazines nog niet. Misschien dat daar bij de aankondiging van de nieuwe iPads binnenkort meer over wordt bekend?

Lees ook ons interview met Prss uit begin 2013.

Lees meer over:

Deel via