Eindelijk: backup van je Android-toestel op Google Drive

Eindelijk: backup van je Android-toestel op Google Drive
22 september om 14:01
Laatste update: 28 april om 03:43

Android-gebruikers kunnen straks hun bestanden, instellingen en app-gegevens backuppen naar Google Drive.

Een goede backupdienst: dat mist Android nog. Het is mogelijk om tijdens het instellen van een Android de backupfunctie in te schakelen, waar wat er allemaal precies wordt gesynchroniseerd en hoe dit gebeurt wordt nergens duidelijk. Daarom is het logisch dat Google aan een verbeterde backupfunctie werkt en volgens AndroidPolice komt deze er spoedig aan.

Google Play Services

Uit analyse van Google Play Services, de Android-app die de Google-servers met apps verbindt, blijkt dat spoedig de mogelijkheid wordt toegevoegd om automatisch backups van Android-toestellen te maken. Dit zijn volledige backups, waarbij er naast instellingen en bestanden ook app-backups met de betreffende instellingen worden gesynchroniseerd. Stel: je hebt Twitter geïsntalleerd en je account toegevoegd, dan wordt deze ook weer in dezelfde staat hersteld.

Daarnaast wordt het gemakkelijker om een backup van het ene naar het andere Android-apparaat over te zetten. Dit gebeurt via bluetooth, waarbij instellingen, bestanden en app-data met een ander Android-toestel worden gesynchroniseerd. Hopelijk geeft Google ook inzicht in wat er precies wordt gesynchroniseerd, en dat je de verschillende backup-opties zelf kunt activeren.

NFC

Uit dezelfde analyse van Google Play Services blijkt ook dat Android een functie krijgt waarmee je met een nfc-tag een toestel kunt ontgrendelen. Deze ontgrendelmethode zou ook gaan werken met Chrome OS, waarbij Android-gebruikers hun laptop met hun smartphone kunnen ontgrendelen en (waarschijnlijk ook) vice versa.

De nieuwe backupfunctie komt mogelijk beschikbaar met Android L, dat in de herfst van dit jaar officieel wordt uitgebracht.

Lees ook

Android L: 3 keer raak en 3 keer mis

Google presenteert Android L met redesign

Lees meer over:

Deel via