Tesla Model S weer slimmer na software-update

Tesla Model S weer slimmer na software-update

22 september om 09:00
Laatste update: 28 april om 03:43

Voelt je telefoon na een software-update soms bijna weer als nieuw? Dat hebben Tesla Model S-bezitters nu met hun auto.

Wie vorige week zijn iPhone heeft geüpgrade komt waarschijnlijk nog dagelijks kleine vernieuwingen tegen. Een beetje alsof je een nieuwe telefoon hebt, maar dan gratis. Voor de eigenaren van de elektrische Model S van Tesla komt nu softwareversie 6.0 binnenvliegen. In tegenstelling tot de iPhone hoef je niet op de stoel 6 minuten te wachten tot je auto opnieuw opgestart is.

De update komt volautomatisch over-the-air binnenzeilen. 's Ochtends blijkt opeens dat je agenda in je 17 inch middenconsole is toegevoegd. En nog veel meer.

Slimmere navigatie
Het nieuwe navigatiesysteem van de Tesla maakt gebruik van verschillende bronnen om slimmere routes rond het verkeer te berekenen en files te vermijden. Op je vaste routes van huis naar je werk bijvoorbeeld geeft de Model S je door of er iets bijzonders is, waardoor je vandaag beter een andere route kunt nemen. De kalender van je smartphone kan ook helpen met de navigatie als je een adres hebt toegevoegd aan een afspraak.

Remote Start
Mocht je de sleutel van je auto zijn vergeten, dan kun je ook via de Tesla-app en je password de auto starten. Blije klanten vragen in de comments om de mogelijkheid het met de vingerscan op de nieuwe iPhones te kunnen doen. (Via 1Password zou dat al moeten kunnen!).

Luchtvering die weet waar je bent
De luxere Model S-modellen hebben luchtvering die je zelf in kunt stellen. Rijd je over een hobbelige weg met gaten, dan zet je hem een stukje omhoog. In het vervolg onthoudt je auto waar je dat gedaan hebt en kan deze op dezelfde plek de volgende keer automatisch omhoog gaan.

Geef het beestje een naam
Er schijnen vrij veel mensen te zijn die een bijnaam hebben voor hun auto. Dat 'stukje commitment naar de auto toe' kun je nu officieel maken door de naam in de app in te voeren, waarna het ook op je touchscreen verschijnt. Leuke suggesties zijn welkom in de comments.

Power management
Als toetje is de Model S ook nog slimmer geworden in het behouden van energie. Zet jij je auto 's nachts niet aan de lader (foei!), dan gaat de auto vanzelf in de 'hibernate modus'.

Lees verder:
Tesla Model S Cockpit (video)
Elektrisch eiland
De Stille vloot van Into the Great Wide Open (video)

Lees meer over:

Deel via