'HTC maakt de nieuwe Nexus-tablet'

'HTC maakt de nieuwe Nexus-tablet'

22 september om 08:20
Laatste update: 28 april om 03:43

HTC zou Google's volgende Nexus-tablet maken, die binnen een paar weken al is te verwachten.

Google's Nexus-reeks van smartphones en tablets is vanaf dag 1 een hit geweest. Geen wonder want Google biedt tegen een redelijke prijs het beste aan hardware dat het Android te beiden heeft en de laatste Android-updates. De eerste Nexus werd door HTC in 2010 gemaakt. Die had overigens wel de nodige technische problemen. Vervolgmodellen zijn door LG, Samsung en Asus gemaakt, maar nu verschijnt HTC weer op het toneel.

Volgens The Wall Street Journal zouden ingenieurs van HTC de laatste maanden regelmatig naar het Google hoofdkwartier in Mountain View zijn gevlogen voor overleg. Dat is nog niet bevestigd door de bedrijven zelf.

Eerste HTC-tablet geflopt

In 2011 zwoer de directie van HTC nog dat ze nooit meer een tablet zouden maken. HTC's Flyer-tablet was namelijk geflopt. Sindsdien concentreert HTC zich op HTC One-smartphones die met veel lof zijn ontvangen. Het gerucht dat HTC weer een Nexus-tablet zou maken deed al eerder de ronde doordat Nvidia in een patent rechtzaak in een document verwees naar de Nexus 9: "De HTC Nexus 9, verwacht in het derde kwartaal van 2014, zal ook uitgerust zijn met een Tegra K1..."

Niet alleen de Wall Street Journal bevestigd het gerucht maar ook bronnen van de Verge zeggen dat HTC de Nexus 9 bouwt. Over de specs is niet meer bekend dan die Tegra K1-chip, die trouwens ook in Acers nieuwe Chromebook zit. De verwachting is dat Google de Nexus 9 deze herfst gelijk met de release van de Android L-update zal introduceren.

Lees meer over:

Deel via