Nieuwe Oculus-bril maakt virtualreality realistischer

Nieuwe Oculus-bril maakt virtualreality realistischer
22 september om 07:09
Laatste update: 28 april om 03:43

Het nieuwe Oculus-prototype heeft 360 graden-headtracking en veel meer pixels. "Zo realistisch, dit is geweldig."

Oculus heeft een nieuw prototype van zijn virtualreality-bril gepresenteerd. Het model Crescent Bay trackt je hoofdbewegingen voortaan in 360 graden, dankzij extra ingebouwde sensoren. De schermtechniek is verbeterd met een hogere verversingssnelheid en een hogere resolutie. "Je ziet geen pixels meer", zeggen de Nederlandse VR-experts van Archivision. Ook heeft de bril nu geluid ingebouwd en is het prototype weer iets lichter geworden.

Wanneer de Oculus-bril voor consumenten te koop zal zijn, is nog steeds niet bekend. Tot nu toe zijn er al meer 100.000 versies voor ontwikkelaars verkocht. Oculus werd eerder dit jaar Gear VR, een headset die samen met Oculus is ontwikkeld en waar je de Note 4-phablet in moet plaatsen. Gear VR is later dit jaar al te koop.

In onderstaande video zie je hoe enthousiast de Archivision-medewerkers zijn na de nieuwe demo's met het Crescent Bay-prototype te hebben ervaren. "Deze is geweldig, ik zou hem meteen kopen."

Virtual reality tijdens Bright Day 4

Tijdens Bright Day 4 op 8 november hebben we ook weer een hele interessante spreker over virtual reality: Arthur van Hoff die met zijn startup Jaunt 360 graden-video's produceert om te bekijken op VR-headsets. Jaunt kreeg onlangs een investering van liefst 27 miljoen dollar.

Lees meer over:

Deel via