Een proefrit maken met een Oculus Rift

Een proefrit maken met een Oculus Rift

19-09-2014 12:16 Laatste update: 28-04-2018 04:14

Bram van Dijk

Ook als je rijbewijsloos of minderjarig bent, kan je een Lexus-proefrit maken. In virtual reality.

Deze week kwamen de mensen van Lexus bij Bright op bezoek om hun nieuwe speeltje te laten zien: een proefrit via de Oculus Rift in de nieuwe Lexus NX 300h. Bright-collega Rutger Otto en ik mochten 'm opzetten (de bril, niet de auto) en zagen ons terecht komen in een wonderlijke wereld met veel gekleurde vlakken en rijbanen.

Proefrit

Je neemt zelf plaats achter het stuur terwijl de auto rijdt. Sturen of gas geven kan niet, maar toch krijg je een beetje het gevoel dat je aan het rijden bent. Vooral het grote raam in het dak van de auto valt op, bijvoorbeeld als er een zwerm digitale vogels overvliegt. Ook blies ik voor een extra belevenis Rutger in zijn gezicht als zijnde een airco-ervaring, maar dat werd niet gewaardeerd.

Hier zie je de proefrit van Rutger. De audio was best saai dus ik heb er een koddig muziekje onder gezet. Afspelen op 2x de snelheid wordt aangeraden.

Pimpen?

Deze soepele full hybride bak (dus elektriciteit én benzine) kan je gaaf pimpen (gebruiken we dit woord nog, trouwens?). Dat kan je ook doen via de VR-bril. Kijk je even naar de velgen, dan ontvouwen er verschillende keuzes.

Al met al is het een toffe manier om een auto te ontdekken zonder dat je naar de dealer hoeft. De beeldkwaliteit van de Oculus Rift is helaas nog altijd mager, zelfs met de nieuwste hd-versie.

169x Oculus Rift

De Lexus NX 300h is verkrijgbaar vanaf 45.990 euro. Daar kan je ook 169 Oculus Rifts van kopen. Keuzes, keuzes, keuzes.