Huur eens een rubberen vakantiehuis

Huur eens een rubberen vakantiehuis

09-08-2014 06:28 Laatste update: 28-04-2018 04:45

BenthemCrouwel bouwt een vakantiehuis in de vorm van een Texelse schapenkooi bekleed met rubber en visnetten. Opvallend onopvallend.

Op het eiland Texel valt het silhouet van dit architectonische vakantiehuis niet erg op. De vorm is afgekeken van een locale schapenboet, een afgelegen schuur voor hooi. Die traditionele schuren zijn zo gek nog niet. Een boet heeft een schuin dak richting het zuidwesten, waar meestal de wind vandaan komt. De ingang vind je ertegenover aan de windluwe kant.

Opvallend aan dit huis dat niet wil opvallen, zijn de gekleurde vlakken die over het dak via de gevel naar beneden lopen. Van dichtbij zie je dat het vakantiehuis bekleed is met gekleurde visnetten en afgewerkt met zwart spuitrubber.

Over groene, blauwe of rode netten zijn zwarte netten bevestigd waarbij gekleurde vakken ontstaan. De verschillende vakken verklappen waar de verschillende ruimtes binnenin het huis zich bevinden.

Het vakantiehuis van 135 vierkante meter is gebouwd door BenthemCrouwel dat het Amsterdamse Stedelijk Museum en de prachtige stations voor de Amsterdamse metro NoordZuidlijn maakt.

Lees ook:

Rubberen warmteoverdrachtstation WOS8 van NL architects in Utrecht