Wearable voor de baby geeft ouders rust

Wearable voor de baby geeft ouders rust

08-08-2014 16:00 Laatste update: 28-04-2018 04:45

Maar eigenlijk hebben vooral ouders er iets aan.

De Sproutling is een enkelband voor baby's met een aantal sensoren die vaders en moeders inzicht geven in het slaapgedrag van de kleine spruit. De band werkt samen met een app en een laadstation, allemaal gemaakt door New Deal Design, het bedrijf dat ook Fitbit maakt.

In plaats van een fitnesstracker is de Sproutling juist 'een slimme babyfoon', als we Sproutling CEO en oprichter Chris Bruce mogen geloven. Traditionele babyfoons noemt hij 'een slechte uitbreiding van de oren en ogen van ouders'.

Sensoren

Wat doet de Sproutling dan anders? De band is geschikt voor baby's van zes maanden en ouder en is gemaakt van een zacht materiaal dat waterdicht en wasbaar is. In de band is een rood kussentje waar sensoren in zitten. Daarmee is ondermeer hartslag, lichaamstemperatuur, beweging en omgevingsgeluid te meten. Verder is er bluetooth en een batterij aanwezig. Via de app kunnen ouders meteen aflezen wat ze over hun baby willen weten.

bekijk op YouTube

Sproutling attendeert ouders als het kind wakker is of als het griep heeft. Met statistieken kan zelfs bepaald worden wanneer een kind wakker wordt en onder welke omstandigheden de baby het beste slaapt.

Baby blij, ouders blij

Omdat de ouders van jonge kinderen al genoeg aan hun hoofd hebben, is alles zo simpel mogelijk gehouden. De app komt niet met allerlei lastige cijfers, maar toont simpelweg of de baby zich goed voelt of niet. Zo ben je in één oogopslag op de hoogte. De eerste levering van Sproutling is in maart 2015. Een slimme babyfoon is nu vooruit te bestellen en kost 299 dollar, wat neerkomt op zo'n 224 euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s