Deze origamirobot vouwt zichzelf in elkaar

Deze origamirobot vouwt zichzelf in elkaar

08-08-2014 13:26 Laatste update: 28-04-2018 04:45

De robot kan daarna met vijf centimeter per seconde gaan lopen.

Wetenschappers van Harvard en MIT hebben het voor elkaar gekregen een robot te maken die, geïnspireerd op origami, zichzelf in elkaar vouwt en daarna meteen kan lopen. De robot begint als een stuk vel van papier en polystyreen. Daarop zijn elektrische onderdelen bevestigd.

180 meter per uur

Het enige wat een mens moet doen, is de robot op een batterij aan te sluiten. Met motoren worden de scharnieren op het papier verhit, daarna begint het gevaarte zichzelf uit te vouwen. Dat proces duurt vier minuten, daarna is de robot klaar voor gebruik. Hij lijkt dan op een krab en loopt met een snelheid van 180 meter per uur. Wetenschappers beweren dat de mens in de toekomst zelfs de batterij niet meer (handmatig) hoeft aan te sluiten: dat gebeurt dan op afstand of de robot wacht op een bepaalde buitentemperatuur voordat hij tot leven komt.

Reddingsmissies

Uiteindelijk moeten dit soort robots ingezet kunnen worden bij missies waarbij mensen gezocht en gered moeten worden, bijvoorbeeld als een gebouw is ingestort. Een andere optie is inzet bij ruimtemissies. Zou ook wel mooi zijn als je nieuwe tafel zichzelf op deze manier in elkaar zet. De robots kunnen gemakkelijk vervoerd worden in platte vorm en ze zijn zelfs op locatie te printen.

Zie de origamirobot in onderstaand filmpje in werking.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s