Virtuele tour lopend door echte stad met Oculus + Glass

Virtuele tour lopend door echte stad met Oculus + Glass

8 augustus 2014 om 12:12
Laatste update: 8 augustus 2014 om 12:27

Loop door zowel een echte als een virtuele stad tegelijk, met het Nederlandse concept 'OcuplusGlass'.

Nadeel van virtual reality-bril Oculus is dat je de rest van de wereld om je heen niet meer ziet. Je gaat helemaal op in de 3D-omgeving waarin je rond kan kijken, maar dat is nu juist weer het mooie eraan. Gevolg is dat je nooit niemand met een Oculus-bril op over straat zal zien lopen. Want dan struikel je. Maar want wat als je Oculus zou combineren met de 'augmented reality' van Google Glass?

De Nederlandse multimediakunstenaar Sander Veenhof doet dat in het concept OcuplusGlass, die in september zijn debuut gaat maken in Amsterdam. "Onder begeleiding van een Google Glass in real life de virtual reality-content van Oculus Rift ervaren. Een tour langs verscheidene spots in Amsterdam waarbij de fysieke wereld aansluit bij de virtuele beleving. Met onder andere een rit in de sloomste rollercoaster ter wereld: lijn 17", aldus Veenhof, die al veel augmented reality-projecten met een kwinkslag heeft gemaakt. Check vooral het filmpje.

Het concept biedt 'een veilige outdoor-experience, live audio-commentaar en gesynchroniseerde 360 graden videotours'. Zelf ervaren? Dat kan ergens tussen 18 en 28 september tijdens de Amsterdamse Popup Week. "Safe Outdoor Oculus Entertainment!"

Lees meer over:

Deel via