Paus: 'Jeugd verspilt te veel tijd met Facebook en Twitter'

Paus: 'Jeugd verspilt te veel tijd met Facebook en Twitter'
6 augustus 2014 om 16:33
Laatste update: 28 april 2018 om 04:45

Paus Franciscus vindt dat jongeren te veel tijd besteden aan hun smartphone, en te weinig tijd aan God.

Even Facebooken, WhatsAppen of Twitteren. Dat zijn volgens paus Franciscus allemaal "nutteloze dingen". Hoewel de paus ook Twittert, alle tweets van zijn voorganger verwijderde en al ruim 4,3 miljoen Twitter-volgers heeft, vindt hij dat de jeugd zich beter kan bezighouden met "productievere zaken".

Wat zijn dan volgens de paus deze productieve zaken? "Ons leven bestaat uit tijd en dat is een geschenk van God. Het is dus belangrijk dat je die tijd op een goede en vruchtbare manier benut", aldus paus Franciscus. Maar let wel: je tijd op een "vruchtbare manier" benutten mag logischerwijs niet met een condoom.

Ook soaps zijn nutteloos

Niet alleen met je smartphone bezig zijn vindt de paus nutteloos, ook "chatten op het internet" en het "kijken van soapseries op tv" zouden verspilling van Gods kostbare tijd zijn. Daarnaast is de paus kritisch op "producten die technologische vooruitgang stimuleren en het leven simpeler en beter moeten maken, maar tegelijkertijd afleiden van hetgeen dat echt belangrijk is".

'Internet ook geschenk van God'

En die uitspraak is frappant, want paus Franciscus noemde het internet - toch één van de belangrijkste "producten die technologische vooruitgang stimuleren" - een "geschenk van God". Hij noemde toentertijd ook al de gevaren van het internet, maar vond wel dat de eer naar God moest gaan. "Het internet biedt immense mogelijkheden tot ontmoeting en solidariteit. Dat is iets prachtigs, een geschenk van God."

Het Twitter-account @TheTweetOfGod laat zich door de opmerkingen van de paus niet van de wijs brengen...

Lees meer over:

Deel via