Sony sluit het hoofdstuk e-readers definitief af

Sony sluit het hoofdstuk e-readers definitief af

06-08-2014 11:41 Laatste update: 28-04-2018 04:45

De PRS-T3 is de allerlaatste e-reader die Sony op de markt heeft gebracht. Er komt geen nieuwe meer.

De verkoop van e-readers valt Sony zodanig tegen dat het Japanse bedrijf (in elk geval voorlopig) stopt met het maken en verkopen van de apparaten. Het lukte Sony niet om de concurrentie met Amazons Kindle en Kobo aan te gaan. "We hebben geen plannen om een opvolger van onze laatste reader te maken", zei Sony tegen de BBC. Dat laatste model was de PRS-T3 en deze zal zo lang de voorraad strekt beschikbaar zijn in de winkels.

Sony stuurt lezers naar Kobo

Eerder stopte het Japanse bedrijf al met de verkoop van e-books. Sinds mei werden Europese gebruikers al naar de e-bookwinkel van rivaal Kobo gestuurd om boeken te kopen. Ook gebruikers in de Verenigde Staten en Australië komen in die winkel terecht. In Sony's thuisland kopen mensen nog steeds wel via Reader Store van Sony.

Over het hoogtepunt

De markt van e-readers lijkt zo langzamerhand verzadigd. In 2011 was er wereldwijd een piek in de verkoop te zien, met 23 miljoen verkochte modellen. Naar verwachting worden er in 2017 nog slechts 10 miljoen verkocht. Dat komt omdat veel mensen dan al een e-reader bezitten of gewoon lezen op tablet of smartphone.