Zo krijg je WhatsApp en Facebook op je Android Wear-smartwatch

Zo krijg je WhatsApp en Facebook op je Android Wear-smartwatch

05-08-2014 07:55 Laatste update: 28-04-2018 04:45

Lekker chatten via je pols: het kan met de nieuwe bètaversies van Facebook Messenger en WhatsApp.

Bij Bright zijn we gematigd positief over de eerste smartwatches met Android Wear, zo valt in Davids Uitpakparty te zien. Er zijn al veel Android Wear-apps te downloaden, maar de grote namen hielden zich een lange tijd stil. Tot vandaag. Facebook en WhatsApp hebben beide stilletjes Android Wear-ondersteuning in de bètaversie van hun apps toegevoegd, waardoor je ontvangen berichten via je smartwatch kunt bekijken en deze berichten ook kunt beantwoorden.

WhatsApp

De bèta van WhatsApp, die als apk-bestand te downloaden is, toont ontvangen berichten op het scherm van je Android Wear-horloge. Je kunt dan kiezen om via spraakherkenning een bericht in te spreken of om één van de vooraf ingestelde berichten te versturen. Denk aan 'ja', 'nee', 'lol' en 'haha'. Zo hoef je niet meer je smartphone uit de broekzak te halen om te laten weten dat je op tijd thuis bent. Je kunt gewoon reageren met 'ja'. Wel even je partner laten weten dat je door Android Wear soms wat kortaf kunt reageren...

Facebook Messenger

De andere chatdienst van Mark Zuckerberg, Facebook Messenger, toont voortaan ook berichten op je smartwatch. Je kunt via spraakherkenning op berichten reageren en een chatgesprek naar je smartphone sturen als de spraakherkenning niet helemaal lekker werkt. Ook is het mogelijk om een Like-duim als reactie te sturen. Dat is een vreselijk luie Messenger-reactie voor mensen om te laten weten dat ze het ergens mee eens zijn.

Om de bètaversie van Facebook Messenger op je Android-smartphone te installeren, moet je eerst lid worden van deze Google-groep. Dan geef je hier aan dat je bètaversies van de app wilt ontvangen en kun je de nieuwe versie downloaden. Simpel!

Lees ook

Hoe Android Wear notificaties op smartwatches kan tonen

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s